Carles Casanovas, nou president de FUNDIT

Carles Casanovas, nou president de FUNDIT

La Fundació del Disseny Tèxtil (FUNDIT) ha aprovat aquest dilluns la renovació del seu patronat, que ara presidirà l’enginyer de telecomunicacions Carles Casanovas en substitució del desaparegut ara fa pràcticament un any Josep Bombardó, tots dos sabadellencs. Durant aquest temps, i de forma interina, ha ocupat la presidència el que fins aleshores era el secretari de la fundació: Juan José Pérez Villar.

En una reunió celebrada a les instal·lacións de l’ESDi -la seva escola de disseny- a la Gran Via de Sabadell, el patronat de FUNDIT ha fet un pas més cap a la renovació dels seus òrgans de gestió. Acompanyaran a Casanovas en aquesta etapa com a nous patrons el president de la Robotics Division de l’empresa ABB Marc Segura, l’expert en transformació digital Marc Cortes i la cofundadora de l’acceleradora d’start-ups Conector Elisabeth Martínez. I seguiran formant part del patronat Santiago Codina, Josep Generó, Rosa Orriols i Ramon Alberich. Qui deixa de ser-hi és el propi Pérez Villar així com Àurea Rodríguez, Josep Pallarès i Joaquim Català, el qual va traspassar el mes de gener d’enguany. A part de l’ESDi, la FUNDIT també té l’Escola d’Arts i Tècniques de la Moda EATM amb seu al passeig de Gràcia de Barcelona.

ORIENTACIÓ ESTRATÈGICA
Actualment, el repte que té el nou patronat de la fundació, en paraules del seu nou president, és que “a més de proporcionar orientació estratègica, oferir el màxim suport a l’equip de pr fessionals d’ESDi i EATM per aconseguir maximitzar el valor i l’impuls que aportem al teixit industrial objectiu”. Carles Casanovas també defensa que FUNDIT seguirà vetllant per la seva sostenibilitat en el temps amb iniciatives innovadores perquè defensa que el disseny està intrínsicament associat a la innovació.

El nou patronat assegura que es regirà pels criteris del bon govern, la priorització d’objectius, la transparència i el sentit comú. La voluntat és de consolidar les relacions amb les institucions, la indústria i el comerç, reforçar les sinergies amb altres universitats i persones referents, amb la finalitat de potenciar la detecció d’oportunitats, la recerca de solucions i de resultats. Casanovas manté que “hem d’atreure els millors professors i els més talentosos alumnes que portin la nostra institució amb orgull de pertinença”. I en les seves primeres paraules com a president del patronat, el sabadellenc va recordar a Josep Bombardó, qui va ocupar el càrrec entre 1989 i 2021 afirmant que “com a escola de disseny que som, el nostre objectiu passa per connectar l’eco-disseny (desenvolupament sostenible, economia circular, social i de proximitat) i el tecno-disseny (ser actius en el coneixement e incorporació de la tecnologia en majúscules)”.

QUI SÓN ELS NOUS MEMBRES DEL PATRONAT?
El nou president de FUNDIT, Carles Casanovas Dosrius, és enginyer de Telecomunicacions per La Salle. Durant la seva trajectòria professional ha estat director general d’Eltec (actualment, T-Systems), companyia líder en serveis a la banca i al comerç, i fins al 2018 va ocupar diferents càrrecs directius a CaixaBank en l’àmbit nacional, entre els quals destaquen: director d’e-commerce, director de màrqueting i publicitat, director del negoci promotor, i president de PromoCaixa.

Marc Segura, per la seva part, és enginyer industrial per la UPC format en administració d’empreses, project management i lideratge d’equips. Actualment, és president de la Robotics Division a l’empresa tecnològica ABB. Marc Cortes és expert a ajudar directius i empreses a imaginar, dissenyar i executar creixement exponencial per a les seves organitzacions a partir del vector digital i en clau de transformació. Durant 13 anys va ser soci i director general de l’empresa de consultoria en transformació digital RocaSalvatella.

I Elisabeth Martínez és llicenciada en Ciències de la Informació (UAB) i PADE (Programa d’Alta Direcció d’Empreses) per IESE. És patrona de la Fundació Vinne (ONG) i de l’acceleradora de start-ups Conector, de la qual també és cofundadora i va ser CEO. Actualment, és Chief Operating Officer a Nuclio Digital Business.

RELLEU A LA DIRECCIÓ DE L’ESDI
En les pròximes setmanes està previst que s’oficialitzi el relleu a la direcció general de l’ESDi. L’enginyer industrial Antoni Garrell ocupava aquest càrrec fins que es va jubilar el setembre passat i si no hi ha cap imprevist li prendrà el relleu la fins ara directora adjunta de l’escola, Georgina Bombardó.

TEXTO PROPIEDAD de: https://www.diaridesabadell.com/2022/02/21/carles-casanovas-nou-president-fundit-esdi-sabadell/